Wstępniak
-
Nadrzędna kategoria: artykuły "Postępy Żywienia Klinicznego"
-
Kategoria: nr 3.2020 - wrzesień
Wstępniak
autor: dr Małgorzata Łyszkowska
Nr 3/2020 (56), Tom 16 ISSN 1896-3706
Czytaj więcej...
Z życia Towarzystwa
-
Nadrzędna kategoria: artykuły "Postępy Żywienia Klinicznego"
-
Kategoria: nr 3.2020 - wrzesień
Z życia Towarzystwa
autor: dr hab. n. med. Stanisław Kłęk
Czytaj więcej...
Ocena składu ciała metodą bioimpedancji elektrycznej u chorych na raka jelita grubego
-
Nadrzędna kategoria: artykuły "Postępy Żywienia Klinicznego"
-
Kategoria: nr 3.2020 - wrzesień
Ocena składu ciała metodą bioimpedancji elektrycznej u chorych na raka jelita grubego
Bioelectrical impedance analysis of body composition in colorectal cancer patients
Autorzy:
Angelika Łabicka1, Zbigniew Kamocki2
1 Poradnia Leczenia Żywieniowego Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Białymstoku
2 II Klinika Chirurgii Ogólnej i Gastroenterologicznej Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku
DOI: 10.12872/PZK-3-2020-1-PL
Czytaj więcej...
Bioelectrical impedance analysis of body composition in colorectal cancer patients
-
Nadrzędna kategoria: artykuły "Postępy Żywienia Klinicznego"
-
Kategoria: nr 3.2020 - wrzesień
Bioelectrical impedance analysis of body composition in colorectal cancer patients
Authors:
Angelika Łabicka1, Zbigniew Kamocki2
1 Nutrition Therapy Outpatient Clinic of the University Clinical Hospital in Bialystok
2 II Clinic of General and Gastrointestinal Surgery of the Medical University of Bialystok
DOI: 10.12872/PZK-3-2020-1-EN
Czytaj więcej...
Leczenie żywieniowe w praktyce klinicznej onkologa. Współczesne wytyczne
-
Nadrzędna kategoria: artykuły "Postępy Żywienia Klinicznego"
-
Kategoria: nr 3.2020 - wrzesień
Leczenie żywieniowe w praktyce klinicznej onkologa. Współczesne wytyczne
Nutritional treatment in oncologist’s clinical practice. Current guidelines
Autor:
Stanisław Kłęk
Klinika Chirurgii Onkologicznej, Narodowy Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie
Państwowy Instytut Badawczy, Oddział w Krakowie
DOI: 10.12872/PZK-3-2020-2-PL
Czytaj więcej...
Dieta przemysłowa vs. kuchenna/miksowana w żywieniu dojelitowym pacjentów dorosłych
-
Nadrzędna kategoria: artykuły "Postępy Żywienia Klinicznego"
-
Kategoria: nr 3.2020 - wrzesień
Dieta przemysłowa vs. kuchenna/miksowana w żywieniu dojelitowym pacjentów dorosłych
Industrial Diets vs. Blenderized Tube Feeds in Enteral Nutrition of Adults Patients
Autor:
Marcin Folwarski 1,2
1 Katedra Żywienia Klinicznego, Gdański Uniwersytet Medyczny, Polska
2 Poradnia Żywienia do i Pozajelitowego w warunkach domowych, Copernicus sp. z o.o., Gdańsk
DOI: 10.12872/PZK-3-2020-3-PL
Czytaj więcej...