Rola układu immunologicznego w powstawaniu niepożądanych reakcji pokarmowych.
The role of the immunological system in the pathogenesis of food side effects.
autorzy: Dr med. Marta Gruchała-Niedoszytko,1 dr hab. med. Marek Niedoszytko,2 dr med. Maria Porzezińska,3 dr hab. med. Sylwia Małgorzewicz1
1Zakład Żywienia Klinicznego i Dietetyki, Katedry Żywienia Klinicznego Gdański Uniwersytet Medyczny
2Klinika Alergologii Katedry Pneumonologii i Alergologii, Gdański Uniwersytet Medyczny
3Klinika Pneumonologii Katedry Pneumonologii i Alergologii, Gdański Uniwersytet Medyczny
Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..