Wytyczne ESPEN dotyczące żywienia dojelitowego: Schorzenia wątroby.
autorzy: M. Plautha,*, E. Cabréb, O. Riggioc, M. Assis-Camilod, M. Pirliche, J. Kondrupf
DGEM: ☼☼ P. Ferenci, E. Holm, S. vom Dahl, M.J. Müller, W. Nolte
aDepartment Internal Medicine, Staedtisches Klinikum, Dessau, Niemcy
bDepartment of Gastroenterology, Hospital „Germans Trias i Pujol”, Badalona, Hiszpania
cDepartment of Gastroenterology II, Universitá „La Sapienza”, Rzym, Włochy
dCentre of Nutrition and Metabolism, Medical Faculty, University of Lisbon, Lizbona, Portugalia
eDepartment of Gastroenterology, CCM, Charité Universitätsmedizin, Berlin, Niemcy
fClinical Nutrition Unit 5711, Rigshospitalet, Kopenhaga, Dania
Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..