Artykuły

Zachowania zdrowotne a stan odżywienia pacjentów hospitalizowanych w oddziale chirurgicznym


Share

Zachowania zdrowotne a stan odżywienia pacjentów hospitalizowanych w oddziale chirurgicznym

 

Health behaviours and nutritional status of patients hospitalised at a surgical ward


Lucyna Ścisło1, Elżbieta Walewska1, Grażyna Puto1, Magdalena Sikora1, Stanisław Kłęk2
1 Instytut Pielęgniarstwa i Położnictwa, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum, Kraków, ul. Mikołaja Kopernika 25, 31-501, Kraków; Kierownik zakładu: prof. dr hab. Maria Kózka
2 Klinika Chirurgii Onkologicznej Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej Curie. Oddział w Krakowie, ul. Garncarska 11, 31-115 Kraków

 DOI: 10.12872/PZK-4-2020-1-PL

 

Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..

Strefa płatna

Artykuł Zachowania zdrowotne a stan odżywienia pacjentów hospitalizowanych w oddziale chirurgicznym należy do strefy płatnej, do której wejście wymaga wysłania SMSa.

Dostęp na czas 24 godzin:

Łączenie z serwerem, proszę czekać...

Dostęp na czas 7 dni:

Łączenie z serwerem, proszę czekać...

Tu wpisz kod otrzymany SMSem:

Płatności SMS obsługuje
Dostęp SMS

Zamówienie podręcznika: Żywienie dojelitowe w domu. Podręcznik dla pacjentów

Zamówienie podręcznika: Farmaceutyczne Standardy Sporządzania Mieszanin do Żywienia Pozajelitowego Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego.

Zamówienie podręcznika: Żywienie pozajelitowe w domu. Podręcznik dla pacjentów

Zamówienie podręcznika: Praktyczny Przewodnik Po ONS oral nutrition support