Zalecenia żywieniowe w trakcie radioterapii u chorych na nowotwory złośliwe
Nutritional recommendations during radiotherapy in patients with malignant tumors
Autorzy: Karolina Janion1A-D, Angelika Copija1,2B-D, Katarzyna Walkiewicz2B-D , Ewa Nowakowska-Zajdel1,2E, F
1Zakład Profilaktyki Chorób Żywieniowozależnych, Wydział Zdrowia Publicznego w Bytomiu, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Kierownik Zakładu: prof. n. med. Barbara Zubelewicz-Szkodzińska
2Oddział Onkologii Klinicznej, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 4 w Bytomiu
Kierownik Oddziału: dr n. med. Ewa Nowakowska-Zajdel
A – koncepcja i projekt badania, B – gromadzenie i/lub zestawianie danych, C – analiza i interpretacja danych, D – napisanie artykułu, E – krytyczne zrecenzowanie artykułu, F – zatwierdzenie ostatecznej wersji artykułu
DOI: 10.12872/PZK-1-2019-3-PL
Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..