Clinical nutrition in oncology: Polish recommendations
authors: Stanisław Kłęk1, Michał Jankowski2, Wiesław Janusz Kruszewski3, Jacek Fijuth4, Aleksandra Kapała5, Paweł Kabata6, Piotr Wysocki7, Maciej Krzakowski5, Piotr Rutkowski8, Bruno Szczygieł9
1 Oddział Chirurgii Ogólnej i Onkologicznej, Szpital Wielospecjalistyczny im. Stanley Dudricka w Skawinie
2 Klinika Chirurgii Onkologicznej Collegium Medicum, Uniwersytet Mikołaja Kopernika Centrum Onkologii w Bydgoszczy
3 Zakład Propedeutyki Onkologii, Gdański Uniwersytet Medyczny oraz Oddział Chirurgii Onkologicznej Gdyńskie Centrum Onkologii, Szpitale Wojewódzkie w Gdyni, sp. z o.o
4 Zakład Radioterapii Katedry Onkologii Uniwersytet Medyczny w Łodzi
5 Centrum Onkologii — Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie
6 Klinika Chirurgii Onkologicznej Gdański Uniwersytet Medyczny
7 Zachodniopomorskie Centrum Onkologii w Szczecinie
8 Klinika Nowotworów Tkanek Miękkich, Kości i Czerniaków Centrum Onkologii — Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie
9 Zakład Żywienia Człowieka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego
Rekomendacje:
Polskiego Towarzystwa Chirurgii Onkologicznej (PTChO)
Polskiego Towarzystwa Onkologicznego (PTO)
Polskiego Towarzystwa Onkologii Klinicznej (PTOK)
Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN)
10.12872/PZK-3.9.2016.5-en
no 3(40) September2016 Tom 12 ISSN 1896-3706
Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..