Wpływ rodzaju opakowania na trwałość emulsji tłuszczowych i sporządzanych z ich użyciem mieszanin do żywienia pozajelitowego
Influence of type of containers on stability of lipid emulsion and parenteral admixtures
autorzy: Dorota Wątróbska-Świetlikowska1, Ewelina Jereczek1
1 Katedra i Zakład Farmacji Stosowanej, Gdański Uniwersytet Medyczny Kierownik Katedry: prof. dr hab. n. farm. Małgorzata Sznitowska
DOI: 10.12872/PZK-2.6.2016.5
nr 2(39) czerwiec 2016 Tom 12 ISSN 1896-3706
Jeśli posaiadasz konto oraz opłaconą i ważną prenumeratę kwartalnika Postępy Żywienia Klinicznego lub jesteś członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, to po zalogowaniu do serwisu będziesz miał pełny darmowy dostęp do zasobów sekcji Artykuły. Jeśli nie posiadasz ważnej i opłaconej prenumeraty, dostęp do zasobów jest płatny.
Jeśli nie masz konta a jesteś prenumeratorem lub członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego załóż konto i wypełnij wszystkie dane w formularzu..